Meng jij dagelijks wat noten door je ontbijtzuivel? Of verrijk jij je salade met een handjevol noten? Dan ben je heel goed bezig, want noten zijn gezond. Noten zitten boordevol eiwitten, gezonde vetten en antioxidanten. De gezonde vetten helpen je met het op peil houden van je suikerspiegel. Daarnaast toont onderzoek aan dat noten het risico op hart- en vaatziekten doen verminderen en cholesterolverlagend zijn. Met deze gezonde eigenschappen en de heerlijke smaak van noten, is het helemaal niet verkeerd om dagelijks wat noten te eten.

Cashewnoten, paranoten, amandelen en meer

Noten zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. De meest bekende noot is de cashewnoot. De zachte smaak van de noot en de oneindige mogelijkheden, maken de cashewnoot erg populair. Een geliefde snack voor tussendoor, maar ook als smaak verrijker voor salades of andere gerechten. Ook walnoten worden veel gebruikt om gerechten extra smaak te geven. De walnoten worden ook als snack gegeten. De heerlijk volle ietwat zoete smaak is heerlijk als tussendoortje. Naast cashewnoten en walnoten, kunnen ook amandelen, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en macadamia noten genuttigd worden. Kun je niet kiezen tussen het aanbod noten? Dan is een notenmix ook erg lekker en gezond.

Gebrand, geroosterd of raw

Naast dat je keuze hebt uit veel verschillende noten, kun je ook kiezen uit de bereidingswijzen van de noten. Rauwe noten, ook wel raw genoemd, zijn noten in hun puurste vorm. Deze noten bevatten alle voedingsstoffen in hun meest natuurlijke vorm en hebben een pure smaak. Je kunt deze noten eten als gezonde snack tussendoor, maar zijn ook uitstekend geschikt om te verwerken in gerechten en salades. Gebrande noten daarentegen zijn de ultieme snack met stevige bite. Gebrande noten worden op hoge temperatuur in olie gebakken en bevatten daardoor iets minder mineralen en vitamines dan de rauwe variant. Toch zijn deze noten niet veel ongezonder dan de rauwe variant. Gebrande noten kunnen dan ook prima als gezonde snack geconsumeerd worden. Anders dan de gebrande variant worden de geroosterde noten niet in olie gebakken, maar vers geroosterd in een hete luchtoven. Hierbij worden geen kruiden of andere smaakstoffen aan de noten toegevoegd. De noten verliezen dan ook nauwelijks aan voedingswaarde en zijn bijna net zo gezond als rauwe noten.

Online gezonde noten kopen

Het mooie van noten is dat je ze net als veel andere producten, ook online kunt kopen. Dat betekent dat wanneer je zin hebt in noten, maar de winkels al gesloten zijn of wanneer je niet in staat bent om naar de winkel te gaan, je de noten toch kunt krijgen. Je bestelt ze gewoon online.