Natuurlijk is een vegan dieet het beste dat je kunt doen om dierenleed tegen te gaan en om je impact op het milieu en uiteindelijk het klimaat te verkleinen. Bovendien blijkt steeds vaker dat een gebalanceerd vegan dieet bijdraagt aan een goede gezondheid. Het is dan wel cruciaal om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo ligt een eiwit tekort vaak op de loer! Wist je dat het ontzettend eenvoudig is om dit te voorkomen? 

Eiwit tekort tegengaan door plantaardige eiwitten

Heb je last van een eiwit tekort en wil je absoluut geen dierlijke voedingsstoffen tot je nemen? Denk dan eens aan een vegan proteïne poeder dat 79% erwten eiwit bevat. Voordeel aan dit supplement is het hoge eiwitgehalte: 79 gram per eiwitten per 100 gram! Bovendien bevat deze poeder nauwelijks calorieën of vetten en geniet je toch van een lekkere, romige smaak. Vegan proteïne poeder is niet alleen een welkome toevoeging aan een vegan dieet, ook sporters hebben er baat bij. Zeker nu is aangetoond dat plantaardige eiwitten op geen enkele manier verschillen van dierlijke eiwitten, is er geen enkel excuus om niet over te stappen op een vegan proteïne poeder! 

Hoe drink je een plantaardige eiwitshake?

Als veganist kan je de vegan proteïne poeder vermengen met water, sojamelk, amandelmelk of kokosmelk. Met een bijgevoegde maatschep wordt het nog eens extra eenvoudig om je plantaardige eiwitshake precies op smaak te krijgen! Het is aan te raden om de hoeveelheid aan te passen aan de dikte van de vloeistof waarmee je de poeder mengt. Te veel poeder kan zorgen voor een pap-achtige substantie en een eiwitshake is natuurlijk bedoeld om op te drinken!

Eiwitshakes in voordeelpakketten

Wil je nog meer gemak én een leuk extraatje? Vaak is het zo dat wanneer je meer van één product wilt bestellen, je over kan gaan op een voordeelpakket. Je ontvangt dan vaak niet alleen een leuke korting, maar soms ook nog een extraatje zoals een shakebeker! Kijk daarom goed op de website waar je bestelt en haal je voordeel eruit!