Het naar de tandarts gaan is bijna niemand zijn hobby. Wist je dat 9 van de 10 mensen bang is om naar de tandarts te gaan? Een groot deel van deze mensen kan er weinig aan doen, maar ook groot deel wel. Waarom, hoor ik je denken. Nou dat zit zo: bijna de helft van de mensen vindt dat ze bij een “norse tandarts” zitten, maar zoeken eigenlijk ook niet verder naar een andere tandartspraktijk. In dit artikel wil je je graag een aantal handige tips vinden om een andere (betere) tandarts te vinden.

Een bezoek hoeft niet eng te zijn

Je bezoek aan de tandarts hoeft niet altijd eng te zijn, want een goede tandarts gaat rustig met je tanden om en zal niet zo snel gaan boren en breken. Veel tandartsen van de oude stempel doen dit nog wel en veroorzaken hierdoor vaak onnodige pijn. Ja leuk, denk je, maar hoe vind ik een goede tandarts? Nou, dat ga ik je nu vertellen!

Wees selectief op kwaliteit

Een tandarts is er bijna in elk dorp en er zijn er meerdere in de grotere steden. Het probleem is vaak dat mensen niet zo ver willen rijden voor hun bezoek aan de tandarts. Dit is natuurlijk een slechte factor om je tandarts te kiezen, want de kwaliteit van de tandarts zou de belangrijkste kiesreden moeten zijn. Vergeet bij je keuze naar een nieuwe tandarts de afstand en kies voor kwaliteit. Hoe je deze kwaliteit vindt dat zie je hieronder. Je kunt namelijk beter 30 minuten rijden voor een goede tandarts dan vijf minuten rijden voor een slechte.

Kijk welke diensten ze aanbieden
Het is bij je zoektocht aan te raden om te kijken naar welke diensten deze tandarts allemaal aanbiedt. Als ze tanddiensten verlenen dan is de kans groter dat je betere zorg krijgt. Bijvoorbeeld: je hebt net controle gehad en de tandarts ziet dat je veel tandsteen hebt en kan je meteen doorsturen naar de mondhygiëniste, omdat deze bij in hetzelfde pand zit.

Bekijk de reviews

Heel internet staat tegenwoordig vol met reviews. Bekijk bij je zoektocht naar een goede tandarts dan ook altijd de reviews van deze tandartspraktijk. Als mensen veel slechte reviews geven dan is het beter om hier niet je gebit te laten verzorgen.