De afgelopen twee jaar heb ik me meer toegelegd op mijn persoonlijke fitness en ervoor gezorgd dat ik me aan een regelmatige fitness

De afgelopen twee jaar heb ik me meer op mijn persoonlijke fitness gestort en ervoor gezorgd dat ik me aan een regelmatig fitnessschema houd. (Tot dan toe was ik over het algemeen een sportschoolrat. Ik ging een paar weken hard aan de slag, werd dan ziek, ontmoedigd, verveeld of druk en zette dan maandenlang geen voet meer in de sportschool). Het eerste wat ik deze keer deed was een paar sessies met een persoonlijke trainer boeken via jouwpersonaltraineraanhuis.nl, want het is veel moeilijker om te verslappen als je iemand hebt aan wie je verantwoording moet afleggen. Hoewel ik misschien onrealistische verwachtingen had bij het aangaan van de trainer-trainee relatie (ik heb nog steeds niet die keiharde buikspieren die ik wilde), heb ik een aantal waardevolle lessen geleerd:

1. Niet alle trainers zijn gelijk

Ik begon met een trainer die niet per se geschikt was voor de doelen die ik wilde bereiken. Ik wilde strakker worden, maar hij liet me rigoureuze powerliftsessies doen. Ik bouwde zeker spieren op, maar ik werd ook dikker. Het programma dat hij voor me had ontworpen was ook niet realistisch voor wat ik bereid zou zijn te doen. Door gewichten te heffen die zo zwaar waren dat ik na afloop wel vier dagen pijn had, wilde ik nog minder vaak gaan sporten en laat ik maar niet beginnen over de dieetaanbevelingen die hij deed. Uiteindelijk ben ik overgestapt op een tweede trainer die een trainingsstijl heeft die veel geschikter is voor mij. In plaats van zwaar te tillen, richten we ons veel op plyometrie om mijn metabolisme op te krikken, vet te verbranden en in het algemeen te versterken wat ik al heb. Het schema is vergelijkbaar met dat van de eerste trainer (minstens drie keer per week alleen naar de sportschool), maar veel beter beheersbaar dankzij het type workout dat ik elke keer doe.

2. Weten hoe je de toestellen correct gebruikt, maakt een verschil

Het belangrijkste dat ik van deze persoonlijke trainingssessies heb meegenomen, is misschien wel kennis. Ik ben echt geïnteresseerd in hoe spieren werken en ik zorg ervoor dat ik vragen stel als ik een nieuwe oefening krijg, zodat ik precies weet wat het voor me doet. En als ik weet in welke positie ik een toestel moet zetten, hoeveel gewicht ik moet heffen en hoe elk toestel werkt, is de sfeer in de sportschool een stuk minder intimiderend. Ik kan met een gerust hart de gewichtenzaal van de sportschool binnenlopen en aan mijn workout beginnen, omdat ik niet aan het klungelen ben en probeer uit te zoeken wat ik probeer te doen.

3. Jij bent nog steeds degene die het harde werk moet doen

Hoewel ik verschillende voordelen heb gevonden in het trainen met een trainer, blijft het een feit dat jij nog steeds degene bent die het werk moet doen. Een keer per week trainen met een trainer zal je waarschijnlijk niet de resultaten geven die je zoekt. Je moet toegewijd zijn en bereid zijn om de trainingen die zij aanbevelen ook in je eigen tijd te doen.