De afkorting ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Dit is een benaming voor een combinatie van diverse symptomen zoals concentratieproblemen, impulsiviteit, leermoeilijkheden en concentratieproblemen. Deze symptomen zijn meestal al sinds kleins af aan aanwezig. ADHD is de meest voorkomende neurologische stoornis onder scholieren. In Europa wordt er meestal methylfenidaat voorgeschreven. Dit is verkrijgbaar in twee vormen, namelijk Ritalin (kortwerkend) en Concerta (langwerkend). Dit stimulerende middel verbetert de focus en zorgt ervoor dat er ADHD wordt beheerst. 

Waarom geen Ritalin

Ritalin wordt door enorm veel mensen gebruikt als geneesmiddel. Doordat het veel gebruikt wordt zijn er ook veel wetenschappelijke onderzoeken na dit geneesmiddel geweest. Ritalin is zeker nuttig, maar kent ook vele nadelige bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn voor ieder individu verschillend. Sommige mensen kunnen het prima gebruiken en daarbij werkt het geneesmiddel ook erg goed. Maar er is ook een groep mensen waarbij Ritalin niet werkt of te veel bijwerkingen heeft. Voor deze mensen kan het middel Modafinil een uitkomst zijn. 

Modafinil gebruik bij ADHD

Ritalin is in Europa het meest gebruikte middel bij ADHD. Echter reageert 30% van de gebruikers niet goed op het middel. Modafinil is al sinds 1990 op de markt en wordt pas sinds kort gezien als prima alternatief medicijn bij ADHD. Het is wetenschappelijk bewezen dat Modafinil werkt bij ADHD. Modafinil is een veilig middel dat je cognitieve functies, concentratie en geheugen sterk verbeterd. ADHD zorgt ervoor dat je een slecht concentratievermogen hebt, daarom is het gebruik van Modafinil een fijne uitkomst voor een betere concentratie. Zowel bij volwassenen als kinderen zijn er inmiddels een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het effect van Modafinil. Waarbij de conclusie van de onderzoeken was: het middel Modafinil is effectief in de behandeling van ADHD en niet onbelangrijk is het middel veilig te gebruiken.

Bron: https://modafinilsupply.org/