Gezond en mager eten. Weinig stress. Voldoende bewegen en genoeg slaap. Dat zijn de factoren voor een gezonde levensstijl. Een groot deel moet je zelf doen maar gezond en mager eten kan ook met Herbalife

Voldoende slaap

Slaaponderzoekers zijn het erover eens; een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid. Hoewel we over het algemeen lang genoeg slapen, zijn we helaas geen goede slapers. Onderzoek heeft aangetoond dat een grote groep Nederlanders slaapproblemen heeft. In veel gevallen kunnen zelf iets doen om beter te slapen, maar uit het slaaponderzoek* blijkt dat weinig mensen maatregelen nemen voor een betere nachtrust.
Het belang van goede slaap wordt door veel mensen onderschat. Genoeg goede slaap houdt je hersenen gezond en zorgt voor herstel van het lichaam. Op korte termijn zorgt goed slapen voor een beter geheugen en meer concentratie. Op lange termijn kan goed slapen het risico op hersenaandoeningen zoals depressie, beroerte en dementie verkleinen. Een goede nachtrust begint vaak al overdag.

Bewegen is goed voor je hart en bloedvaten. Het helpt om op gewicht te blijven en je krijgt er meer energie van. Hoeveel beweging heb je eigenlijk nodig om gezond te blijven? Daar zijn verschillende normen voor opgesteld.

Voldoende beweging

In 1998 bedachten experts de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Het idee achter deze norm is dat je met deze hoeveelheid beweging je gezondheid onderhoudt. “Deze norm definieert een minimaal niveau van bewegen dat nodig is om gezondheidswinst te behalen”, aldus het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen.

Hoe ouder je bent, hoe minder beweging je nodig hebt volgens deze norm. Als je een dagje ouder wordt, kosten activiteiten je immers meer energie. De aanbevelingen verschillen dan ook per leeftijdsgroep.

Gezond en mager eten

Gezond en mager eten kan met behulp van de maaltijdvervangers van Herbalife. Deze maaltijdvervangers, waarbij je kan kiezen uit 9 verschillende smaken zijn geschikt voor veganisten. Ze bevatten alle vitamines, mineralen en koolhydraten die je lichaam nodig hebt. De maaltijdvervangers komen in poedervorm waardoor je volop kan variëren in smaak met melk, sojamelk, yoghurt of kwark.