Een handjevol noten tussendoor of lekkere noten om je salade extra bite geven zijn heerlijk. Noten zijn ook hartstikke gezond. Een handjevol geeft je al vele gezondheidsvoordelen. Dat komt door de aanwezige antioxidanten, vitamines en eiwitten. Noten zijn er in verschillende variaties. Je hebt gezouten en ongezouten noten, maar ook geroosterde en gebrande noten zijn erg populair. Daarnaast heb je de rauwe variant. Deze is tevens verkrijgbaar met biologisch keurmerk. Biologische noten verschillen wat smaak betreft niet heel erg veel, maar doordat ze geheel op verantwoorde wijze geteeld en verwerkt worden, zijn ze veel lekkerder dan andere noten.

Biologisch keurmerk

Een biologisch keurmerk wordt niet zomaar afgegeven. Zo moeten biologische noten op biologische wijze geteeld en verbouwd worden. Dat houdt onder andere in dat er bij het verbouwen geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Daarnaast wordt er bij de teelt en productie rekening gehouden met het welzijn van milieu, mens en dier. Ook wordt de grond waarop de noten verbouwd worden regelmatig gecontroleerd op vervuiling. Door deze kleine veranderingen bij het telen en verwerken van de noten, blijft de pure smaak van de noot bestaan en komt dat de heerlijkheid zeker ten goede.

Verschillende soorten noten

Nu je weet dat biologische noten de beste keus zijn, ben je uiteraard benieuwd naar de verschillende varianten en hun kenmerken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten noten. Over het algemeen zijn al deze noten gezond en lekker, maar zoals met alles geldt ook voor noten, eet ze met mate.

  • Walnoten: zacht en licht zoetig van smaak; vol eiwitten en antioxidanten
  • Amandelen: bruine en witte variant, waarbij de witte amandel wat zachter is dan de bruine; eiwitrijk
  • Pecannoten: vrij zoet van smaak; boordevol onverzadigde vetten, vitaminen en mineralen
  • Hazelnoten: knapperig en licht scherp van smaak; rijk aan vitaminen en mineralen
  • Macadamia noten: gladde stevige noot met kokosachtige smaak; met omega-7 vetzuren

Naast deze populaire noten, kun je tevens gaan voor heerlijke pistachenoten, paranoten of de meest bekende cashewnoten. Kun je geen keuze maken uit deze verschillende varianten? Dan is een notenmix zeker een aanrader.

Noten kopen

Ben je na lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de biologische noten en wil jij ook heerlijke biologische noten kopen? Dan hoef je niet te wachten tot de natuurwinkel bij jou in de buurt open gaat. Je kunt de noten namelijk ook eenvoudig online bestellen. Vaak heb je deze de volgende dag al in huis. En kun jij snel genieten van jouw biologische noten.