Als je last hebt van lichamelijke klachten dan is dat enorm vervelend. Zeker als je dagelijkse bezigheden niet meer kunt uitvoeren zonder deze klachten te ervaren. Fysiotherapie is de oplossing om lichamelijke klachten te behandelen. Na de eerste behandeling merk je vaak direct het effect. Langzaam verminderen de klachten per behandeling of verdwijnen de klachten zelfs.

Fysiotherapie in Hilversum nodig? Lees in dit artikel bij welke klachten behandeling effectief is, hoe de eerste behandeling eruit ziet en wat de beste fysiotherapie in Hilversum is!

Bij welke lichamelijke klachten helpt fysiotherapie?

Een fysiotherapiebehandeling is geschikt voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart. Dit kunnen klachten aan spieren, pezen, botten, gewrichten en banden zijn. De oorzaak van de klachten is minder belangrijk. De meest voorkomende oorzaken zijn door een ongeval, sportblessure, ouder worden, ziekte of een verkeerde houding. Fysiotherapie helpt bij lichamelijke klachten en de behandeling wordt afgestemd op de oorzaak van de klachten.

Voor bijna alle klachten die te maken hebben met je houding of bewegen kunnen effectief behandeld worden door een goede fysiotherapeut. Stijfheid, pijn aan gewrichten, ademhalingsproblemen en bewegingsproblemen zijn allemaal klachten waar fysiotherapie vaak de oplossing is. Je kan zonder verwijsbriefje een afspraak maken bij een fysiotherapeut. Als je fysiotherapie wilt volgen bij een chronische aandoening of na een operatie dan is er wel een verwijsbriefje van de behandelaar of huisarts nodig.

Eerste behandeling

Afspraak gemaakt? Dan wordt er bij de eerste behandeling onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten. Dit doet de behandelende fysio door vragen te stellen over de lichamelijke klachten, vervolgens volgt een onderzoek naar de klachten en wordt er een conclusie getrokken. Tot slot wordt er een behandelplan gemaakt om de lichamelijke klachten zo goed mogelijk te behandelen. Vaak wordt er tijdens de eerste afspraak al gestart met het behandelen van de klachten. Het 

Beste fysiotherapie in Hilversum

Fysiotherapie in Hilversum nodig? Dan wil je natuurlijk de beste fysio die je behandeld. Wij adviseren om te kiezen voor Fysio Douma. Dit is een fysio gevestigd in Hilversum en heeft meer dan 39 jaar ervaring op het gebied van fysiotherapie.