Als je aan krachttraining doet en steeds bezig bent met je spieren, dan weet je dat er een onvoorstelbaar groot aanbod aan halterstangen beschikbaar is. Het valt dan ook beslist niet mee om tussen al die stangen de juiste te kiezen. Je hebt de Olympische stang, de vaste stang en stangen die speciaal gebruikt worden voor bodypump. Bovendien moet je nog goed opletten met halterschijven dat je ze wel steeds in de maat van de halterstang koopt. Halterstangen van 50 millimeter doen het alleen als je er schijven bij koopt die eveneens 50 millimeter zijn dus.

Er is een zeer groot aanbod halterstangen beschikbaar

Je kunt halterstangen kopen voor in de sportschool, ze zijn echter ook beschikbaar in uitvoeringen speciaal voor thuis. Deze stangen worden wel Olympische stangen genoemd, te gebruiken met losse schijven. Zo kun je steeds met een andere weerstand werken. Tegenover de Olympische stang is er ook de stang met vaste halter, met gewichten die variëren tussen de 10 en 50 kilogram. Je kunt halterstangen kopen met speciale lagers die zorgen dat de sleeves gemakkelijk draaien Dergelijke halterstangen kunnen erg veel aan en kun je gerust robuust noemen. Halterschijven zijn er ook van aluminium. Deze halterstangen helpen je om je techniek te verbeteren. Bovendien is deze stang dan wel licht van gewicht, toch kan de stang best veel gewicht aan.

De stangen krijgen veel te verduren

Je kunt ook prima uit de voeten met een crossfit halter, ook al een stang met een groot draagvermogen. Halterstangen voor crossfit kunnen wel tegen een stootje. En dat moet uiteraard ook, want deze stangen krijgen veel te verduren. Dan is er ook nog de halterstang in de vorm van de Fat Bar. Deze valt onder de speciale halterstangen met een extra dikke greep en een diameter van 50 millimeter. Deze stang kan prima samen met bumper plates overigens, al kun je ook gewoon halterschijven gebruiken.

Voor elk trainingsdoel is wel een geschikte halterstang beschikbaar

We onderscheiden ook nog eens de zogenaamde curlstangen, de triceps stang, de multigrip stang en de kabel greepstang. Het zijn stuk voor stuk stangen waarmee je specifieke spiergroepen kunt trainen en waarmee je altijd goed uit de voeten kunt. Welk doel je precies nastreeft, bepaalt welke halterstang de geschikte stang voor jou is. Bij de zaak die gespecialiseerd is in fitnessbenodigdheden vind je ze allemaal.

Raadpleeg een professional en vraag naar de voor jou perfecte halterstang

Het is verstandig dat je weet wat je wilt en anders overlegt met een professional voor je daadwerkelijk een stang koopt. Goed materiaal is onmisbaar als je goed wilt trainen. Daar bezuinig je bovendien niet op. Behalve halterschijven en -stangen zijn er uiteraard gerelateerde artikelen te koop die je ook van dienst kunnen zijn om aan spieropbouw te doen. Dan moet je denken aan dumbbells en kettlebells om slechts het topje van de ijsberg te noemen. Een halterstang uitzoeken is maatwerk. Weet wat je doelen zijn en raadpleeg specialisten die je verder kunnen helpen mocht je twijfelen over de aankoop van een halterstang.

De professionals van gewichtenshop vertellen je alles over de perfecte uitrusting voor jou!