De lippen van je mond worden veel gezien, het is een opvallend deel van je lichaam omdat je er mee communiceert. Je mond is de spreekbuis van wat je te zeggen hebt en dit laatste zegt veel over jou. Andere mensen beoordelen je op hoe je op hun overkomt. Ze hebben doorgaans niet veel tijd om je te ontcijferen, zeker niet in een setting waarin snelheid een belangrijk goed is. Denk bij dit laatste aan een werkomgeving. In een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld is het erg belangrijk dat je direct positief overkomt. Veel mensen zijn onzeker over hun lippen en dit kan zorgen dat ze minder goed uit de verf komen tijdens lastige gesprekken. In deze blog lees je wat een lipvergroting inhoudt.  

Welke resultaten kun je bereiken met een lipvergroting?

De cosmetisch arts zorgt voor een natuurlijk resultaat bij het vergroten van jouw lippen. Daarbij wordt de vorm van je gezicht goed in kaart gebracht. Zo zal de lipvergroting passen bij de rest van je gezicht. Het grote bezwaar van critici van de cosmetische industrie zijn de kunstmatige resultaten na cosmetische ingrepen. De nieuwe manier van kijken in de cosmetische industrie is erop gericht om het gezicht als geheel te zien, en per zone van het gezicht te kijken wat er kan gebeuren om de looks ervan weer fris te maken. Dit laatste zonder dat er onnatuurlijke gelaatstrekken ontstaan. Het moet subtiel op te merken zijn, zo van: ‘Hey wat ziet zij er de laatste tijd fris uit’.

De behandeling voor een lipvergroting

Hoe gaat een behandeling voor een lipvergroting in zijn werk? Deze duurt ongeveer 30 minuten en wordt gedaan met een dun naaldje of een dunne canule, dat is een stompe naald. Door te werken met deze naalden zorgt de cosmetisch arts dat je minder zwelling hebt. Ook blauwe plekken zul je op deze manier minder snel zien. De producten die gebruikt worden voor de behandeling zijn veilig. Het mooie van een lipvergrotende behandeling is, dat je direct resultaat ziet.

Nazorg bij een lipvergroting

Een goed behandelplan is belangrijk, daarnaast natuurlijk een juiste behandeling, maar om het resultaat helemaal top te laten zijn, is het ook belangrijk dat de nazorg goed is. Er zijn een aantal dingen waar aan je moet denken:

  • Raak je lippen de eerste uren niet aan en krab vooral niet.
  • In de eerste week kun je het beste niet naar een spa of sauna gaan
  • Ga niet zwemmen in een bad met water waarin chloor zit
  • Span je de eerste twee dagen niet te veel in, bijvoorbeeld door flink te gaan sporten
  • Mocht je gevoelige lippen of pijn voelen, neem dan een paracetamol. Geen aspirine of ibuprofen, deze middelen kunnen voor blauwe plekken en bloedingen zorgen.