Vraag je je wel eens af of niet-chirurgische behandelingen tegen rimpels, zoals gezichtsbehandelingen en apparaten, wel werken? Heb je ooit een facelift gehad en was het resultaat niet naar tevredenheid? Over wat een facelift precies is, valt nauwelijks betrouwbare informatie te vinden. Daarom geven we je in deze blog 6 feiten waar je van op aankunt.

Feit 1

Een facelift anno 2019 resulteert in natuurlijk ogende resultaten en een dramatische verbetering van het gehele gezicht. De look van vroeger, alsof je door een windtunnel reed, die wordt tegenwoordig angstvallig gemeden. Specialisten werken nu in de diepte structuren van het gezicht en dit zorgt voor geweldige resultaten die natuurlijk ogen. Je lijkt na een facelift zo’n 10 tot 15 jaar jonger.

Feit 2

Verwacht met een chirurgische facelift geen rimpels of ouderdomsvlekken kwijt te raken. Deze liggen namelijk aan het oppervlakte van de huid. Deze imperfecties kunnen worden bestreden met Botox en fillers. Als je een oppervlaktereparatie van je huid wilt, is een CO2-laserbehandeling of een chemische peeling ook een optie.

Feit 3

Je kunt verschillende operaties in een keer laten uitvoeren, bijvoorbeeld een facelift en ooglidcorrectie. Door te kiezen voor deze combinatie van cosmetische behandelingen, heb je te maken met één herstelperiode in plaats van meerdere.

Feit 4

Tijdens een facelift-behandeling worden incisies gemaakt om toegang te krijgen tot de diepere structurele laag van het gezicht. Deze laag kan strak getrokken worden, hierdoor oogt het gezicht jonger. Een kleine incisie zorgt voor kleinere resultaten, maar ook de herstelperiode is korter. Voor een groot resultaat moeten er grote incisies gemaakt worden. Het resultaat van een facelift is: een strakke nek, kaaklijn en gladgestreken kaken.

Feit 5

Sommige niet-chirurgische ingrepen worden geadverteerd als facelifts, maar zijn dit dan vaak niet. Het zijn vaak Botox-behandelingen die rimpels alleen glad strijken.

Feit 6

Ben je geïnteresseerd in een chirurgische facelift, dan is het van cruciaal belang om dit te laten doen door een specialist. Een onbevoegde ‘arts’ een dergelijke operatie laten doen is gevaarlijk en leidt vaak tot bijzonder slechte resultaten. De cosmetisch specialist kan je de juiste behandelingen aanbevelen, zodat jij je doelen kunt bereiken. Ook krijg je zo een goed beeld van de herstelperiode die voor een bepaalde cosmetische behandeling geldt.