Als de afmetingen van je schaamlippen jouw dagelijks problemen opleveren, dan hoef je daar niet mee te blijven zitten en is een schaamlipcorrectie de oplossing. Er zijn geen perfecte afmetingen voor schaamlippen en iedereen is anders. Sommige vrouwen ervaren pijn bij het fietsen of paardrijden, schaamtegevoelens omdat de schaamlippen zichtbaar zijn, klachten bij het sporten of remmingen in het seksleven. Dat is allemaal niet nodig en in 75 minuten opgelost met een schaamlipcorrectie. Daarna kun je je dagelijkse activiteiten probleemloos uitvoeren en behoren je uitstekende schaamlippen tot het verleden.

Wat is een schaamlipcorrectie?

Zoals al even aangegeven zijn ieders schaamlippen anders en zijn er geen perfecte afmetingen. Wat wel een feit is, is dat sommige vrouwen problemen ervaren omdat de schaamlippen uitsteken. Het is normaal dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan die aan de buitenkant, maar ze moeten geen ongemak en pijn veroorzaken. Als jij klachten ervaart dan is een schaamlipcorrectie of een labiacorrectie een oplossing. Het uitstekende deel van de lippen wordt dan verwijderd en de lippen worden verkleind.

Twee soorten operaties

Een schaamlipcorrectie kan worden uitgevoerd aan de binnenste- en buitenste schaamlippen. Beide leveren een natuurlijk resultaat op. Grote binnenste schaamlippen veroorzaken vaak pijn bij het sporten, fietsen of paardrijden. Als er een huidoverschot is bij de buitenste schaamlippen, dan levert dat vaak ook gevoelens van schaamte op, omdat ze zichtbaar zijn als je strakke kleding of zwemkleding draagt. In beide gevallen word je plaatselijk verdoofd. De operatie duurt niet langer dan 75 minuten en daarna mag je gewoon weer naar huis.

Het herstel en complicaties

Herstellen van een schaamlipcorrectie gaat snel, want het is een gebied met een hele goede doorbloeding. In de eerste dagen na de ingreep zal er sprake zijn van wat zwelling en mogelijk wat pijn en dat kan met pijnstillers en koeling erg goed onder controle worden gebracht. Er worden oplosbare hechtingen gebruikt, dus je hoeft niet terug om deze te laten verwijderen. Na twee weken ben je genezen en na zes weken kun je weer intensief sporten. Als je de instructies van de kliniek goed opvolgt dan is de kans op complicaties erg klein. In sommige gevallen kan er een infectie ontstaan of een nabloeding. Als je rookt of ongezond leeft tijdens je herstel is de kans op complicaties groter.

De ingreep inplannen

De beste manier om te besluiten of een schaamlipcorrectie een goed idee is voor jou, is door erover te praten met een specialist. Maak daarom een afspraak bij een kliniek en je krijgt antwoord op al je vragen. Na de consultatie bepaal je zelf of je verder wilt gaan of niet. Zorg er wel voor dat je een kwalitatieve kliniek en een ervaren chirurg uitkiest. Er zijn een heleboel vrouwen die problemen ervaren met de schaamlippen en een schaamlipcorrectie is dan ook een standaard procedure. Met een simpele operatie en een snel herstel ben je dan binnen de kortste keren van je klachten af en kun je je dagelijkse bezigheden probleemloos hervatten.