Hoe vervelend het ook is, een blessure komt bij iedereen wel eens voor. Vaak komt zo´n blessure dan ook nog eens op een heel vervelend moment. Bijvoorbeeld de wedstrijd voor de finale loop je een vervelende blessure op waardoor je de wedstrijd niet kunt spelen. Toch zijn er een hoop dingen die je kunt doen om je blessure zo snel mogelijk over te laten gaan. Hieronder lees je een aantal handige tips daarvoor.

Oefeningen

Zodra de ergste pijn over is en de zwelling is afgenomen kun je al beginnen met oefeningen. Fysiotherapeuten kunnen je helpen met aanwijzingen over welke oefeningen je het beste kunt doen. Vaak kun je deze oefeningen ook bij de fysio uitvoeren. De fysiotherapeut ziet er dan op toe dat je de oefeningen goed uitvoert.

Maak gebruik van een brace

Heb je bijvoorbeeld je pols gekneusd en speel je voetbal dan hoeft dit geen probleem te zijn. Echter kan een klein stootje de snelheid van herstel drastisch verlagen. Daarom is het verstandig om een polsbrace te dragen als je sneller wilt herstellen van je blessure. De polsbrace zorgt ervoor dat je de pols zo min mogelijk belast en dat je pols geen verkeerde bewegingen kan maken.

Oma´s wondermiddel

IJS! IJs zorgt ervoor dat een zwelling niet groter wordt of zelfs kleiner. Dat is vaak al een groot deel van de blessure maar ijs zorgt ook voor pijnstilling.

Rust houden

Dit is misschien nog wel de belangrijkste tip. Houdt rust door de plek van de blessure niet of nauwelijks te belasten kun je altijd ergere blessures voorkomen. Met belasten bedoelen we dan echt weer gaan sporten en niet de oefeningen van de fysio. Een blessure is super onhandig. Zorg ervoor dat je altijd een specialist laat kijken en vaststellen wat je blessure is. Deze specialisten zullen bovenstaande tips altijd meegeven. Ook zullen zij zeggen hoelang je er ongeveer uit ligt.