Als je door een scheiding gaat dan is dat natuurlijk heel vervelend, het kan voorkomen dat beide partijen er niet uit komen waardoor er een mediator ingeschakeld moet worden. In dit artikel vertellen we u graag wat een mediator precies doet en welke hulp deze kan bieden als u gaat scheiden. Ook leggen we u uit wat het verschil tussen een mediator en een advocaat is. Ook voor andere relationele conflicten kunt u bij een psycholoog op afstandl terecht!

Hulp bij scheiden

Als je er niet uit komt bij de scheiding dan is de mediator een prima oplossing. Vaak is een overeenkomst niet ver weg maar hebben beide partijen even wat hulp nodig zodat er meer zekerheid is. 

Wat is het verschil met een mediator?

Het grote verschil met een advocaat is dat een mediator vooral begeleiding biedt. Een advocaat wordt vaak ingeschakeld bij de volgende stap als de partijen er echt niet meer uit weten te komen. Ook voor andere relationele conflicten zoals bij zakelijke problemen kan een mediator u prima helpen.

Bezoek een psycholoog op afstand

Sinds een aantal jaar is er het https://www.psycholoogopafstand.nl/. Een initiatief met de samenwerking van verschillende psychologen. Hier kun je altijd terecht voor een goede oplossing! Zoals u op onze website kunt lezen zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van vele soorten conflicten en echtscheidingen waar niet alles soepel verloopt.