Sushi wordt terecht gezien als een gezond gerecht. Natuurlijk zijn niet alle gerechten in een sushirestaurant gezond. In deze blog besteden we daar aandacht, maar blijf vooral ook genieten van de minder gezonde dingen, omdat die ook gewoon met mate heel lekker zijn. In de regel kun je zeggen dat, hoe gezonder je in de sushitent eet, hoe meer je op kan, maar dat is dan weer niet zo heel gezond. Kijk hoe je de balans bewaakt in het slagveld dat het sushirestaurant is.

Sushi to go

Vertrouw je jezelf niet in het sushirestaurant, dan kun je ook een box bestellen. Sushi bestellen is een manier om je te beperken tot een vastgesteld aantal sushirollen, de enige manier om hier overheen te gaan is nogmaals een box bestellen. En dat doe je minder snel omdat het qua kosten dan vrij snel oploopt.

All you can eat

Naar het sushirestaurant gaan is een manier om je eens lekker te laten gaan in de wereld van sushi en aanverwante gerechtjes. Het pallet aan smaken is geweldig en het is dan voor veel mensen ook lastig om niet een beetje door te schieten in de consumptie van de rijst met vis gerechten. Er zijn een aantal tip waarmee je gezonder en vaak ook meerdere sushi gerechten kunt eten, al raden we aan niet het maximaal aantal rondes te nuttigen. Enkele tips:

  • Eet zoveel mogelijk sushi zonder calorierijke sausen
  • Drink geen bier, daar raak je snel vol van. (het is wel lekker fris dus misschien 1 glas?)
  • Eet ook sashimi, dat is namelijk goed om Omega-3 binnen te krijgen
  • Neem edammer bonen, zeewiersalade en gegrilde groente (sushi biedt niet veel groente)
  • Japanse groene thee is een goed alternatief voor frisdranken
  • Neem een a la carte sushi restaurant (dan overeet je niet)