Afhangende oogleden kunnen niet alleen je zicht beïnvloeden, ze laten je er ook ouder uitzien. Ook een vermoeide uitstraling gaat samen met deze conditie. In deze blog doen we uit de doeken waarom een ooglidcorrectie een investering in jezelf is.

Afhangende oogleden

Door de jaren heen kunnen de oogleden gaan afhangen. Het resultaat hiervan is dat je een vermoeide look krijgt. Zeker als boven en onder gaan gangen, dan is een ooglidcorrectie echt een optie die kunt overwegen, want met deze cosmetische ingreep kun je weer die frisse look hebben.

Hoe ontstaan afhangende oogleden

Veroudering, genetische aanleg en leefstijl zorgen voor afhangende oogleden. Op deze manier kun je er ouder uit gaan zien dan je bent en voelt. Zeker wallen onder de ogen zorgen voor een vermoeide look.

Oplossen probleem van afhangende oogleden

Een cosmetisch arts kan overtollige huid en vet verwijderen rond je ogen. Dit zal direct voor een frissere look zorgen. Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde operaties in de cosmetische plastische chirurgie.

Lastig zien

Een ooglidcorrectie wordt niet alleen gedaan om er frisser uit te zien, want ook om beter te zien kan een ooglidcorrectie een uitkomst zijn. Vaak is een correctie van het bovenste ooglid al voldoende. De chirurg neemt dan een klein stukje huid aan de bovenkant en zorgt dat de huid gelift wordt. Op deze manier komt het ooglid hoger te liggen en zijn de problemen met het zicht verdwenen.

Andere behandelingen

In combinatie met een ooglidcorrectie, kiezen mensen ook vaak voor een wenkbrauwlift, facelift en injectables. Zo kun je maximale resultaten bereiken. Wat zijn dit voor behandelingen?

Wenkbrauwlift

Deze behandeling is erop gericht om de wenkbrauw omhoog te brengen. Ook hier wordt overtollige huid verwijderd. De wenkbrauw wordt hoger gebracht, hetgeen voor een jongere en frissere uitstraling zorgt.

Facelift

Een van de meest bekende ingrepen is de facelift. Niet voor niets natuurlijk, want het is een behoorlijke ingreep waarbij het gezicht gelift wordt door de diepte structuren van het gezicht omhoog te brengen. Dit laatste zorgt voor een strak gezicht en nek. Voor rimpels zijn er andere opties, want deze zitten in de opperhuid en die worden door een facelift niet behandeld.

Injectables

Het is belangrijk om te weten dat je met een facelift rimpels niet oplost. Dat kun je wel heel goed doen met injectables. Dat laatste zijn meestal injecties met Botox. Botox vermindert de activiteit van de spier onder de huid. Op deze manier komt de huid tot rust en vervagen of verdwijnen rimpels.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Vaak gaat een ooglidcorrectie samen met een overnachting. Hoe meer oogleden je laat doen, hoe meer je betaalt. Voor boven en onder betaal je rond de 1900 euro. Doe je een kleine aanpassing dan betaal je zo’n 250 euro. Pas na een paar weken kun je de resultaten van de ingreep goed beoordelen, want je moet eerst herstellen van deze ingreep.