Veel mensen denken dat botox en fillers hetzelfde zijn. In feite werken ze allebei op zeer verschillende manieren. We hebben een snelle blik op elk van hen om je te helpen beslissen welke behandeling voor jou de juiste is.

Botox in het kort

De algemene vorm en expressie van ons gezicht wordt beheerd door onze spieren. Om te glimlachen of fronsen wordt een reeks spieren aangespannen. Dit trekt & kreukt de huid. Na verloop van tijd worden deze plooien ‘aangezet’, zoals de 11’s tussen de wenkbrauwen, of kraaienpootjes rond onze ogen.

Botox werkt door onze gezichtsspieren te ontspannen, zodat ze de huid niet kreukelen. Dit helpt lijntjes te voorkomen en verzacht de expressie door bestaande lijntjes te verwijderen.

In het begin duren de resultaten ongeveer 3 tot 4 maanden. Het herhalen van behandelingen voordat de spieren weer op volle kracht zijn, zorgt ervoor dat de behandeling geleidelijk aan langer effect heeft omdat je letterlijk ‘vergeet te fronsen’.

Fillers

Naarmate we ouder worden, verliest het vlees rond ons gezicht op natuurlijke wijze zijn pruimigheid. Voor sommigen betekent hun botstructuur ook dat ze uitgemergelde of ondiepe gebieden rond het gezicht hebben. Fillers worden gebruikt ter vervanging van dit volumeverlies, zoals rond traantroggen, wangen en lippen. De meeste huidvullers zijn gemaakt van hyaluronzuur (de natuurlijke vochtinbrengende crème van de huid) die de huid letterlijk voller maakt.

Fillers gaan 6 tot 18 maanden mee, afhankelijk van het behandelde gebied, het gebruikte product, de mate van mobiliteit in het gebied en de snelheid waarmee het lichaam de fillers afbreekt.

Wat is geschikt voor jou?

Je kliniek zal altijd een goede beoordeling moeten maken om er zeker van te zijn dat je de juiste behandeling krijgt, maar hier zijn een paar leidende vuistregels.

  • Botox helpt voorhoofd, wenkbrauw lijnen & kraaienpootjes.
  • Botox is voor lijnen veroorzaakt door onze gezichtsuitdrukkingen.
  • Botox wordt gebruikt vanaf de ogen omhoog & huidvullers vanaf de ogen omlaag.
  • Fillers verminderen de slaap rimpels, lachrimpels en liplijnen.
  • Filler is voor volume & lijnen veroorzaakt door de structuur van ons gezicht.