Ben je in het bezit van een Fitvak B diploma, dan beschik je over een diploma dat in heel Europa officieel erkend wordt en waarmee je écht een stap verder komt in de fitnesswereld. Je kunt de opleiding Fitvak B volgen als je in het bezit bent van Fitvak A en daarnaast graag verder wilt in de fitnesswereld en bijvoorbeeld bootcamp trainer, personal trainer of fitness instructeur wilt worden.

Verdieping
De opleiding Fitvak B is een verdieping van Fitvak A en neemt tenminste vijf maanden in beslag. In die periode krijg je zo’n acht lesdagen en leg je aan het eind van de opleiding een mondeling examen af.  Je maakt tijdens de opleiding een scriptie of een onderzoeksopdracht. Onderwerp is het begeleidingstraject dat jij gedurende een aantal weken aan iemand geeft.

Testen en meten
Ook inhoudelijk gaat Fitvak B een stap verder dan Fitvak A. Er wordt uitgebreid aandacht geschonken aan leidinggeven en lesgeven, terwijl ook krachttraining, het op de juiste wijze testen en meten en trainingskunde in de vorm van biomechanica, trainingsleer en inspanningsfysiologie aan de orde komen. Gedurende de opleiding dien je bovendien een stage af te leggen. Ook op de agenda staat sportgezondheidsleer en kom je alles te weten over blessurepreventie en blessurebehandeling en ook over voeding en doping.

Werken met (top)sporters
De opleiding richt zich nadrukkelijk op de omgang met de consument en alles wat daar direct mee te maken heeft. Aan het einde van de opleiding staat een mondeling examen gepland, mits je het theoriegedeelte alsmede de scriptie met een voldoende hebt afgesloten. Tijdens het mondeling examen voor de examencommissie dien jij onder meer je gemaakte scriptie te verdedigen. Gaat ook dit je goed af en ben je in het bezit van het diploma Fitvak B, dan wordt je geacht dat je prima op een op een basis kunt werken met (top)sporters, help je mensen die geblesseerd geweest zijn of die speciale klachten hebben en kun je aan de slag met zowel een jongere als een oudere doelgroep.

Registratie
Het motiveren en enthousiasmeren van de consument komt ook nadrukkelijk voorbij tijdens de opleiding. Met andere woorden: hoe haal je samen met de klant de vooraf gestelde doelstellingen?  In het bezit van het diploma Fitvak B dan doe je er verstandig aan je gratis te laten registreren in het registratiesysteem voor trainers op level 4 niveau. Het is belangrijk dit wel te doen, omdat de consument steeds meer belang hecht aan certificaten, diploma’s en andere officiële registraties. Met een registratie zullen klanten eerder voor jou kiezen.

Slagingspercentage
Het slagingspercentage bij de opleiding is bijzonder hoog. Dat zegt zeker iets over de drive die de deelnemers aan de dag leggen, iets dat ze ook in de fitnessbranche nodig zullen hebben. In een wereld waarin de maatschappij steeds bewuster leeft, wordt ook steeds bewuster voor sport gekozen. Mensen willen bewuster met hun lichaam omspringen en hunkeren daarbij naar kwaliteit. Niet voor niets groeit de vraag naar personal trainers nog steeds. Lang geen gek idee dus om fitnessinstructeur of personal trainer te worden. Want dan heb je – mits goed gediplomeerd- over werk niet te klagen en ga je een leuke toekomst in de fitness wereld tegemoet.